שאלות ותשובות
מה, את מציירת את הפרחים האלו??
אין כאן בכלל טכניקה של ציור. הפרחים ושאר העיצובים השונים נעשים בטכניקה הייחודית הנקראת 'מילפיורי' – 'אלף פרחים', והיא בעצם הרכבה של כל חלקי התמונה, אחד אחר השני, באופן שנוצרת התמונה השלימה. לכל פרח ולכל עיצוב – הוראות היצירה משלו.
- האם צריך לקנות הרבה ציוד כשמתחילים ליצור עם פימו?
לא. אפשר להסתפק במערוך טוב, סכין חיתוך טובה, משטח עבודה וכמה חבילות פימו.
באיזה סכין חיתוך להשתמש?
רצוי שהסכין יהיה חד ובאיכות טובה. ניתן להשיג סכינים כאלו בחנויות היצירה המובחרות. ישנם סכינים פשוטים יותר, אך יהיה פחות נוח לעבוד איתם.
על איזה משטח רצוי לעבוד?
רצוי לעבוד על אריח קרמיקה, או זכוכית, או פורמייקה. אלו משטחים שהפימו לא יידבק אליהם. אני אוהבת לעבוד על משטח חלק ולבן, ככה הצבעים שאני עובדת איתם נראים טוב יותר.
האם צריך להצטייד במכונת-פסטה כבר בהתחלה?
אפשר ליצור ללא מכונת פסטה, ולהשתמש במערוך במקומה. כמובן שעם הזמן, תרצו לרכוש לעצמכם מכונה שתשטח את המשטחים באופן שווה יותר ומגוון יותר. זה הכרחי בשלבים המתקדמים יותר.
איזו מכונת-פסטה לקנות?
ישנן מכונות-פסטה פשוטות, ניתן למצוא אותן בכל סופרמרקט או חנות כלים רגילה. המכונה הזו לא מאד יקרה ( 80-90 ש"ח ) ותוכל לשמש אתכם בשלבים הראשונים. יותר מאוחר, עם התקדמותכם ביצירה – אני ממליצה לרכוש מכונת-פסטה טובה יותר, איטלקית, ( למשל – 'אטלס' ) אפשר לרכוש אותה בחנויות המובחרות לכלי-בית.
האם פימו מלכלך?
העבודה עם פימו אינה מלכלכת, וניתן בקלות לנקות את המשטח ואת הידיים עם מגבונים-לחים בתום העבודה. לפימו יש תכונה חביבה: אפשר בעזרת גוש-פימו לאסוף את כל הפירורים על המשטח ולחברם במהירות יחדיו.
אילו ספרים כדאי לקנות?
ישנו מבחר גדול של ספרים שהוציאו אמנים שונים ובהם הדרכות, תמונות והסברים על פרויקטים שונים שניתן ליצור עם פימו. ניתן להשיג ספרים כאלה בחנויות יצירה או דרך האינטרנט. אני מאד ממליצה לרכוש כמה ספרים כאלה, לראות מה ניתן ליצור עם החומר הזה ולקבל השראה.
במקביל אני נוהגת להדפיס כל הדרכה שאני קונה מאמנים שונים בארץ ובחו"ל, אני מסדרת אותן בקלסרים וכך אני יוצרת לעצמי מעיין בלתי נדלה של יידע זמין המשמש אותי ליצירה.
איך מרככים פימו קשה ויבש?
אכן זה מאד מרגיז כשזה קורה...ובכן, יש כמה שיטות לטפל בזה:
אפשר לנסות לחמם את הפימו הקר והיבש בידיים, לאט לאט ובסבלנות.
אפשר לשבת עליו – כן כן! – לשבת עליו ובינתיים ליצור עם פימו אחר, או לעשות פעולו אחרות, ולחכות שהפיו יתחמם לנו מתחת לטוסיק...(קרדיט: לאיריס מישלי). אפשר להכניס את הפימו למיקסר קטן (המיועד אך ורק לפימו!) לרסק את הפימו לפירורים ולאט לאט להרכיבו מחדש בעזרת כמה טיפות של חומר-מרכך.
כל השיטות הנ"ל יחד 'יכניעו' בסופו של דבר את החומר ויכשירוהו לעבודה.
האם ניתן לערבב צבעים בפימו?
חבילות הפימו מגיעות בצבעים שונים. ניתן כמובן להגיע לעשרות גוונים נוספים, על פי טעמכם הייחודי, ע"י ערבוב. ישנן טבלאות המראות בדיוק את הכמות הדרושה מכל צבע-יסוד על מנת להגיע לגוון הרצוי, אבל העיקר – נרכש ע"י הניסיון.
אילו צבעים כדאי לקנות בהתחלה?
כדאי לקנות כמה צבעים המוצאים חן בעיניכם, וחוץ מזה – חבילה של שחור, כמה חבילות לבן ( בלבן משתמשים הרבה מאד! ) וכמה חבילות שקוף.
האם ניתן לאפות פימו בתנור האפייה הביתי?
כן – אבל רק אם עושים זאת פעם-פעמיים. אני קניתי טוסטר-אובן פשוט והקדשתי אותו אך ורק לאפיית הפימו, רצוי לעשות כך.
באיזו טמפרטורה אופים פימו?
אני נוהגת לאפות את היצירות מפימו מכוסות בנייר-אפייה ( זה מגן עליהן יותר ) בטמפרטורה של 110 מעלות צלסיוס ל- 25 דקות.
אלו נתונים נמוכים במקצת ממה שכותבים היצרנים על חבילות הפימו אבל נוכחתי שלי זה מספיק והותר.
אילו סוגי-פימו ( חימר פולימרי ) קיימים?
ישנם 3 סוגים עיקריים: Fimo, Kato, and Premo
אני אוהבת לערבב בניהם, ומשתמשת בשלושתם למטרות שונות.
-
זהו זה, ואם נשארו לכם עוד שאלות - יופי, הפנו אותן אלי ואשתדל לעזור!
טובה רשף / TovArt Creations
אמנות בחימר פולימרי (פימו), עיצובים, מתנות וסדנאות בכל הארץ.
0522-981941
הכנסו לגלריות באתר שלי: http://www.tovart.co.il כיתבו אלי בכל שאלה בנושא ולקבלת פרטים על מגוון הסדנאות: tova.reshef@gmail.com